duminică, 8 martie 2009

semne de intrebare (???)

am o chestie in cap de cateva zile si nu stiu cum sa elucidez cazul.cazul 1:

Cei 11 militari trimişi în judecată în cazul Ciorogârla au costat statul român mai mult decât armamentul dispărut.

Costul trece de 50.000 de euro, de şase ori preţul pistoalelor. Fiecare amprentă, expertiză şi test ADN vor fi suportate de vinovaţi. Însă doar dacă tribunalul decide că ei sunt.

Dupa ce s-a dat alarma la Ciorogârla, zeci de echipaje de poliţie au descins în pădure. Criminaliştii de la IGP au stat o săptămână şi au prelevat probe cu nemiluita. Probe din depozit. Probe de pe uşi, probe de pe culoare. probe de pe gard, probe de dincolo de gard. S-au cules sute de amprente, urme de picioare, s-au facut masurători, experimente judiciare şi sute de analize de laborator.

Ancheta a durat o lună. 11 militari au fost trimişi în judecată, fiind acuzaţi de sustragerea armelor. Ca să ajungă la ei, anchetatorii au adunat zeci de probe. În afară de carburant şi orele de lucru, cercetarea la faţa locului a costat peste 50.000 de euro.

Pâna acum, nici măcar o armă, din cele 62 furate din depozitul de armament, nu a fost gasită. Procurorii au audiat zeci de oameni, şi alte mii de persoane au fost percheziţionate în aproape toată ţara. 3.086 de poliţişti au lucrat în fiecare zi timp de 24 de zile la acest caz. S-au efectuat descinderi şi filtre atât în Bucureşti cât şi în judeţele din jur. Nimic. Armele parcă au intrat în pământ.

Valoarea armamentului furat a fost estimată de Ministerul Apararii Naţionale la peste 34.000 de lei, adica 8.000 de euro. Nu se ştie însă dacă aceste arme au fost vândute şi unde. Costul lor pe piaţa neagră poate ajunge şi la 60.000 de euro.

Potrivit rechizitoriului întocmit de procurorii militari, costurile anchetei vor fi suportate de cei 11 inculpaţi. Dar asta, numai după terminarea procesului şi în cazul unei condamnări.


(sursa:antena 3)

Cazul 2:
17 decembrie 2007 - O casierita a fost impuscata in cap in timpul unui jaf petrecut la o casa de amanet de la parterului unui bloc din Hunedoara.Femeia a incercat sa opuna rezistenta celor doi atacatori care au vrut sa jefuiasca casa de amanet. Ranita grav, ea a apucat, totusi, sa declanseze sistemul de alarma si sa isi sune o colega. Agentii de paza au gasit-o in stare grava. Hotii au furat o geanta plina de bijuterii de valoare din casa de amanet.AGRESORI SUNT LIBERI SI IN ZIUA DE AZI.

14 iunie 2008 - La casa de amanet Romero situata in cartierul Micro 40 din Galati, intr-o tentativa de jaf, Alexandru Ionel Rabacu a injughiat-o de 14 ori pe angajata casei de amanet Mihaela Stresina, care a murit la spital.

29 ianuarie 2009 - Doua persoane au murit, iar alta a ajuns in stare grava la Spitalul Judetean Brasov, dupa ce au fost impuscate la o casa de schimb valutar din Brasov

bun.sa trecem la intrebari!
de ce in aceste jafuri care au murit persoane nu se cheltuiesc bani pe teste ADN?
de ce in aceste situati nu se implica atita politie?
de ce in aceste cazuri nu se iau probe biologice ?
de ce in aceste cazuri nu se aloca un buget mai amre?
de ce in aceste cazuri se asterne de multe ori praful peste dosarele de cercetare dupa nici 1 luna?
de ce in aceste cazuri doar daca infractorul se preda este prins?
de ce in aceste cazuri politi nu gaseste criminali?

aici nu e vorba intre asemanarea in in ambele cazuri e vorba despre arme.ci despre persoane care mor nevinovate si pentru asta nu se face nimic.
multe semne de intrebare sunt.